Προνηπιακή Αγωγή
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο

0
Χρόνια στην Εκπαίδευση
ΕΣΠΑ

Φυσική Αγωγή

Image

Η Φυσική Αγωγή έχει ως στόχο την υγιή σωματική ανάπτυξη των μαθητών, την πνευματική και ψυχική καλλιέργειά τους και την αρμονική ένταξή τους στην ομάδα και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία.

Στα πλαίσια αυτού του σκεπτικού στα Εκπαιδευτήριά μας εφαρμόζουμε πλήρως τους στόχους του Αναλυτικού προγράμματος όπως αυτό ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα, το σχολείο μας δίνει το ερέθισμα στους μαθητές να ασχοληθούν με συγκεκριμένα αθλήματα που μπορούν να επιλέξουν. Η συγκρότηση ομάδων ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης (Volley) και καλαθοσφαίρισης (basket) αποτελούν επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλλουν κυρίως οι μαθητές μας, με τη βοήθεια και εποπτεία του σχολείου.

Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα. Χαρακτηριστικά του αποτελούν οι εξειδικευμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται και η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των παικτών. Ο σεβασμός προς τους κανόνες είναι απαραίτητος τόσο από τους παίκτες όσο και από τους θεατές. Η συμμετοχή των μαθητών μας στο αντίστοιχο σχολικό πρωτάθλημα αναπτύσσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο συνεργασίας τους και τον σεβασμό σε κανόνες, αντιπάλους και συμπαίκτες.

Από την άλλη η πετοσφαίριση (Volley) είναι ένα ιδιαίτερα τεχνικό ομαδικό άθλημα και για τον λόγο αυτόν χρειάζεται τακτική εξάσκηση και απόλυτη συνεργασία μεταξύ των παικτών. Η σχολική μας ομάδα στους αγώνες που έλαβε μέρος επέδειξε μεγάλη αγωνιστικότητα και ομαδικό πνεύμα.

Το πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης (basket) περιλαμβάνει την εκμάθηση των βασικών τεχνικών του αθλήματος (προκαταρκτικές και προχωρημένες) με απώτερο στόχο τη μύηση στο άθλημα. Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις φυσικές και κινητικές τους ικανότητες (ταχύτητα, αντοχή, επιδεξιότητα). Να μάθουν τη σωστή στάση του σώματος και να προασπίσουν την υγεία τους

Οι παραδοσιακοί χοροί, η μουσική και το τραγούδι μεταφέρουν στο πέρασμα του χρόνου την εθνική μας ταυτότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών είναι σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο. Η κίνηση συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών, βελτιώνει τον ρυθμό τους και την ψυχική τους διάθεση. Έτσι στα Εκπαιδευτήριά μας διδάσκονται χορούς από όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα τους οποίους παρουσιάζουν σε εκδηλώσεις και Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.