Προνηπιακή Αγωγή
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο

0
Χρόνια στην Εκπαίδευση
ΕΣΠΑ

Αξιολόγηση

Image
Image

Αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί η Αξιολόγηση των μαθητών.

 Το Σχολείο μας ακολουθεί ένα διευρυμένο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών μας, ώστε  οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και οι γονείς τους, να έχουν μία ολοκληρωμένη και απόλυτα αντικειμενική εικόνα της προόδου και της επίδοσής τους στα μαθήματα. Οι βαθμολογίες των μαθητών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε μαζί με τους μαθητές μας  και τους γονείς τους να σχεδιάσουμε και να επενδύσουμε στο μέλλον.

Στο σύστημα αξιολόγησης περιλαμβάνονται: ολιγόλεπτες γραπτές εξετάσεις (ΤΕΣΤ), διαγωνίσματα, προφορική εξέταση, έλεγχος καθημερινών εργασιών, project (oμαδικά ή ατομικά), προσομοιωτικά τεστ πανελλαδικών εξετάσεων. 

 Για τις βαθμολογίες, τις παρατηρήσεις και τα σχόλια από όλες αυτές τις αξιολογήσεις μπορεί τόσο ο μαθητής όσο και οι γονείς του, να ενημερωθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του σχολείου μας,  καθώς και από τις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς.  

Επιπλέον τα στατιστικά στοιχεία της αξιολόγησης κάθε μαθητή ξεχωριστά, συγκεντρώνονται σε βάση δεδομένων, όπου αναλύονται ώστε να ελέγχεται συστηματικά η εκπαιδευτική του πορεία.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θεωρούμε πως οφείλουμε να βαθμολογούμε δίκαια και αντικειμενικά τα παιδιά με βαθμούς που ανταποκρίνονται στο επίπεδό τους, κόντρα στη νοοτροπία της βαθμοθηρίας που επικρατεί γενικότερα. Με αυτόν τον τρόπο κάθε μαθητής αντιλαμβάνεται την απόδοσή του, αναλογίζεται το μέγεθος της προσπάθειας που κατέβαλλε και έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του. Η βαθμολογία αποτελεί το έναυσμα για εσωτερική ανασκόπηση και αυτοβελτίωση και ωθεί τον μαθητή να αντιληφθεί τη σημασία της προσήλωσης στον στόχο του.

Η αλήθεια και η αντικειμενικότητα αποτελούν τα βασικά υλικά για να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον για τα παιδιά μας!!!