Προνηπιακή Αγωγή
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο

0
Χρόνια στην Εκπαίδευση
ΕΣΠΑ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Image

Γνωστικός Tομέας

Πιο συγκεκριμένα στο γνωστικό επίπεδο τα Νηπιάκια απασχολούνται με τους παρακάτω τομείς:

Γλώσσα:
Τα παιδιά ενθαρρύνονται να αφηγούνται τις εμπειρίες τους, να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους. Έρχονται αβίαστα σε επαφή με τον γραπτό λόγο και τα γράμματα. Αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα και σιγά σιγά κατανοούν τη χρησιμότητα της γραφής.

Μαθηματικά:
Τα παιδιά ωθούνται στη σταδιακή κατανόηση της έννοιας των αριθμών, καθώς και στη σύγκριση και ταξινόμηση μεγεθών. Εισάγονται στην εκτέλεση απλών μαθηματικών πράξεων και μέσα από παιχνίδια και το κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό αγαπούν τις μαθηματικές έννοιες.

Μελέτη Περιβάλλοντος:
Ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες που αναφέρονται στον άνθρωπο και στις κοινωνικές του σχέσεις, στα ζώα, στα φυτά, στα φυσικά φαινόμενα, στο περιβάλλον, έχουν ως στόχο την κατανόηση του κόσμου και ελκύουν τα παιδιά μας.

Αγωγή Υγείας:
Στα παιδιά δίνονται ευκαιρίες να αντιλαμβάνονται τη σημασία της καθαριότητας, της άσκησης και της υγιεινής διατροφής.

Εικαστικά:
Τα Νηπιάκια μας χρησιμοποιούν διαφορετικά χρώματα και υλικά για να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν, να πλάθουν, να κόβουν και να κολλούν. Στόχος η καλλιέργεια της καλαισθησίας τους και η έκφραση της δημιουργικότητάς τους.

Δραματική Τέχνη-Θέατρο:
Τα παιδιά παροτρύνονται να εκφράζονται με τη δραματοποίηση, τη μίμηση και τον αυτοσχεδιασμό. Εξοικειώνονται με το κουκλοθέατρο, τις κούκλες και τις μαριονέτες. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους και δημιουργούν και τα ίδια θεατρικές παραστάσεις.

Πληροφορική:
Στο Νηπιαγωγείο μας τα παιδιά εξερευνούν τα μέρη και τις δυνατότητες του Υπολογιστή και αρχίζουν να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Ακόμα μέσα από τον υπολογιστή εμπεδώνουν τα διαφορετικά πεδία γνώσης (π.χ. γράμματα, αριθμούς, μεγέθη, σχήματα).

Ξένη γλώσσα:
Μέσα από το παιχνίδι, τα κινητικά τραγούδια και τα πλούσια εποπτικά μέσα, οι μικροί μας μαθητές εξοικειώνονται με την Αγγλική γλώσσα. Έρχονται σε επαφή με το Αγγλικό λεξιλόγιο και απλές καθημερινές εκφράσεις. Έτσι θέτουν τις βάσεις για την κατάκτηση της Αγγλικής γλώσσας που αποτελεί βασικό μέλημα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων μας.

Μουσική και Μουσικοκινητική Αγωγή:
Τα παιδιά εξερευνούν ήχους από διάφορες πηγές, εκτελούν ρυθμικά και μελωδικά πρότυπα και καλλιεργούν την κίνηση και τον ρυθμό τους. Έρχονται σε επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής. Ειδικευμένος μουσικός τα εισάγει στο σύστημα Orff.

Φυσική Αγωγή:
Στα παιδιά δίνονται ευκαιρίες να αναπτύξουν βασικές κινητικές δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά αθλήματα όπως το βόλλεϋ, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, τη ρυθμική-ενόργανη γυμναστική, τις αθλοπαιδιές και άλλες δραστηριότητες.

Τρόπος Διδασκαλίας

Κύριο μέλημα των Εκπαιδευτηρίων μας είναι τα παιδιά να αυτενεργούν και να μην είναι παθητικοί δέκτες στη διαδικασία της μάθησης. Τα παιδιά μετέχουν σε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες ώστε αναπτύσσουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους.

Τα Νηπιάκια μας είναι πλαισιωμένα από άριστους και αυστηρά επιλεγμένους εκπαιδευτικούς που βασισμένοι στην αγάπη τους και το αληθινό τους ενδιαφέρον για τους μαθητές τους δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους.

Κοινωνικός - Συναισθηματικός Tομέας

  • Να μάθουν να συνεργάζονται
  • Να δέχονται τα όρια στη συμπεριφορά τους και να υιοθετούν συμπεριφορές κατάλληλες για τη συνύπαρξή τους μέσα στην ομάδα των συμμαθητών τους.
  • Να αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις με τους συνομηλίκους τους
  • Να μάθουν να μοιράζονται
  • Να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και βεβαιότητα στις δυνάμεις τους
  • Να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αυτενεργούν
  • Να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να ελέγχουν τον θυμό τους και να λύνουν τις διαφορές τους με συζήτηση και διάλογο