Προνηπιακή Αγωγή
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο

0
Χρόνια στην Εκπαίδευση
ΕΣΠΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΜΠΡΥΖ - ΓΑΝΔΗ!

Οι μαθητές του Λυκείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Ολλανδία, το Μπρυζ και τη Γάνδη!
Ξεναγήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης του Άμστερνταμ και απόλαυσαν μια κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Άμστελ!
Μία επίσκεψη που περιλάμβανε το πρόγραμμα της εκδρομής, ήταν στη λεγόμενη «Βενετία του Βορρά», την πόλη Μπρυζ. Το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της διασχίζεται από υδάτινα κανάλια που δίνουν τη δυνατότητα για μια μικρή κρουαζιέρα. Η βροχή δε μας πτόησε, ούτε μας εμπόδισε να περιηγηθούμε στην παλιά πόλη υπό την καθοδήγηση συνοδού – ξεναγού. Μεσαιωνικά κτίρια, ιστορικές εκκλησίες, παραδοσιακά σοκάκια, συμπλήρωσαν το εντυπωσιακό σκηνικό!
Μία στάση μας στην κεντρική πλατεία της πόλης, αποτέλεσε το γραφικό σκηνικό, στο οποίο απολαύσαμε το φαγητό μας και διαλέξαμε όμορφα αναμνηστικά από τουριστικά καταστήματα.
Ένας επίσης μαγευτικός προορισμός ήταν η Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου, που χαρακτηρίζεται ως μεσαιωνικό παραμύθι! Θαυμάσαμε ιστορικά κτίρια, τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Μιχαήλ και απολαύσαμε βαρκάδα στο κανάλι που διαπερνά το γραφικό κέντρο της πόλης! Η απουσία των αυτοκινήτων έκανε την περιήγησή μας ακόμα πιο όμορφη και θύμισε ταξίδι στον χρόνο… Αυτή η μαγευτική πόλη αποτελεί και μία ατμοσφαιρική πανεπιστημιούπολη! Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι συνδυάζει την ιστορία και τον πολιτισμό με τη σύγχρονη ματιά και το νεανικό προφίλ!
Επιστρέψαμε γεμάτοι υπέροχες εικόνες και μοναδικές εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας!

Επιτυχόντες